Terminalerna är strategiskt placerade nära befolkningscentra och har effektiva anslutningar till hamnar, järnvägar och stora trafikleder. Vid terminalerna sker korta stopp för snabb omlastning, vilket effektiviserar flödet. Ofta är terminaler den första etableringen på en ny logistikplats. 

Lastportar på en av Postnords logistikfastigheter ägd av Catena

DHL och PostNord är exempel på företag som är verksamma i våra terminalfastigheter.

Vad händer egentligen i en terminal?

En terminal är primärt anpassad för omlastning av gods och varor som levereras in och ut samma dag. Dit ankommer gods från tillverkare och distributörer från såväl Sverige som hela världen med båt, flyg, järnväg och bil. En del är kombiterminaler som har speciellt goda förutsättningar för att flytta gods från ett transportmedel till ett annat.

Verksamheten i terminalen bedrivs oftast av någon av de stora aktörerna inom tredjepartslogistik och kan i en och samma terminal betjäna flera hundra kunder.

Framtidssäkrade terminaler

Vår ambition är nettonoll växthusgasutsläpp till 2030, något som ställer krav på byggprocessen när en ny terminal ska uppföras. Vi arbetar också för att 100 procent av Catenas uthyrningsbara ytor ska vara miljöcertifierade och att hela beståndet ska vara nettopositivt gällande biodiversitet.

Vill du veta mer om våra olika typer av fastigheter?

Vår specialisering på logistikfastigheter gör att vi bygger upp en ovärderlig kompetens och kan ta ett brett och långsiktigt ansvar, från nyproduktion till kundnära daglig förvaltning. Välkommen att kontakta oss.